Drejtori Asani nderohet me Flamurin e Kosovës

Shkup, 16.09.2020 – Sot në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Shkup, ambasadori Gjergj Deaj e priti drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarve të Maqedonisë së Veriut në Shkup, dr. Skender Asani.

“Drejtorin Asani e nderova me Flamurin e Kosovës, për kontributin e dhënë, në kultivimin dhe ruajtjen e vlerave shpirtërore, kulturore dhe tradicionale të shqiptarëve të RMV-së, të cilat vlera janë pasuri e përbashkët dhe begatojnë jetën kulturore e shpirtërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut, e cila bindshëm dhe guximshëm po ecen drejt proceseve integruese euro-atlantike”, shkroi në profilin e tij në facebook, ambasadori Dedaj.

Ky takim është në vazhdën e aktiviteteve dhe takimeve të drejtuesit të ITSHKSH-së, me përfaqësi diplomatike, institucione shtetërore dhe organizata joqeveritare, me qëllim të organizimit sa më të mirë të punës institucionale shkencore në periudhën e ardhshme, në drejtim të hulumtimit dhe ruajtjes së trashëgimisë tonë kulturore.

Shikoni gjithashtu

NJË LIBER MONOGRAFIK QË SHËRBEN SI URË KOMUNKIMI ME GJENERATAT E ARDHSHME

Nga Prof. Dr. Skender ASANI Libri që po promovojmë sot në Kërçovë është lidhja më …