Botimet e ITSHKSH zgjojnë vëmendjen ndërkombëtare

Dr. Konrad Clewing, ekspert për Ballkanin Institutin Leibniz për Studime Evropës Lindore dhe Juglindore Regensburg, ka shkruar një recension për një libër veçantRrugëtimiPatešestvieJourney auorëve Skender Asani  dhe Albert Ramajbotuar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërorore dhe Kulturore Shqiptarëve.  

Me këtë kontribut vjen nga një emër i shquar i botës gjermanofonebotimet e ITSHKSH marrin një peshë posaçme, jo vetëm për shkak vëmedjes ndërkombëtare, por edhe për shkak problematikave shtjellojnë ato, siç është edhe libri RrugëtimiPatešestvie -Journey”. 

Dr. Konrad Clewing, autor dhe ligjërues i njohur fushën e integrimit europian dhe zhvillimeve Ballkan, kohët e fundit është mjaft aktiv me analizat e tij mbi ecurinë e situatës tensionuar Kosovë. 
Ndërkaq recensioni i tij për librin RrugëtimiPatešestvie -Journey” dëshmon për përkushtimin e Dr. Konrad Clewing ndaj temave e problemeve mbi shqiptarët, me theks posaçëm ndriçimin e disa aspekteve pak njohura nga bota shqiptare, cilat tani dalin pah edhe recensionin e tij. 
 
Per te interesuarit recensioni i publikuara nga albanisches-institut.ch gjenden ketu: 

https://albanisches-institut.ch/wp-content/uploads/2023/01/SOF-80-Rezension-Clewing-Rrugetimi-Josef-Jakoel.pdf?fbclid=IwAR2AfOObjx52y2kynfuXSG396JhwRFOF–u7WcRZ0a1hKF2Lx5JMdAJBnJ4

Shikoni gjithashtu

NGA E SHKUARA TEK E ARDHMJA, DUHET TË KALOJË KULTURA INSTITUCIONALE E KUJTESËS

(Me rastin e shënimit të 25-vjetorit të Eksodit të Bllacës në Qendrën përkujtimore “Bllaca 99”) …