Botimet e ITSHKSH-së, Bibliotekën e Kongresit Amerikan në Uashington

lkNga vizita e paradokohshme e përfaqësuesve të Institutit të trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, në Bibliotekën e Kongresit Amerikan në Uashington, veç tjerash iu dhuruan edhe revistat “Studime albanologjike” dhe edicionet “Scupi”. Këto botimet, tani janë vendosur në katalogun e botimeve të Kongresit, me këtë shënim:

 Studime albanologjike  /  Instituti i trashëgimisë shpirtërore e kulturore të shqiptarëve – Shkup.

Publisher:  Shkup.

Vol 1 (2009) – Vol 7 (2013)

 SCUPI.  Instituti i trashëgimisë shpirtërore e kulturore të shqiptarëve – Shkup.

Volumes 1-4 (2012)

Këtë e konfirmon drejtori i Dhomës Evropiane të Leximit pranë Bibliotekës së Kongresit Amerikan në Uashington, z. Grant G. Harris, përmes një e-maili drejtuar ITSHKSH-së, ku ai falënderon atë donacionin të rëndësishëm, dhe shpreh dëshirën që ky bashkëpunim të vazhdojë edhe më tej.

Sipas z.Harris, këto publikime shkencore janë pikërisht ato që Biblioteka e Kongresit dëshiron për të mbledhur për hulumtuesit. Sipas tij, në këtë bibliotekë ndodhet ndoshta koleksioni më i madh i librave, revistave, hartave dhe regjistrimeve tjera nga dhe për Maqedoninë, Shqipërinë, Kosovën dhe jashtë këtyre vendeve.

 

Më poshtë mund ta lexoni letrën origjinale:

 ———————————————————-

Subject: Thank you from the Library of Congress

 Dear Mr. Limani,

I believe that you visited the Library of Congress a few weeks ago.  Several volumes were brought to me with your calling card, published by Instituti i trashëgimisë shpirtërore e kulturore të shqiptarëve.  I especially thank you for the copies that you provided of the following two new and important publications:

Title:  Studime albanologjike  /  Instituti i trashëgimisë shpirtërore e kulturore të shqiptarëve – Shkup.

Publisher:  Shkup.

Vol 1 (2009) – Vol 7 (2013)

SCUPI.  Instituti i trashëgimisë shpirtërore e kulturore të shqiptarëve – Shkup.

Volumes 1-4 (2012)

These scholarly publications are exactly what the Library of Congress wishes to collect for researchers.  We have what is probably the largest collection of books, periodicals, maps, music, and recordings from and about Macedonia, Albania, and Kosovo outside of those countries.  Although we purchase some materials, we must rely on the consideration of editors such as yourself and others to help us enlarge our collections, and to make them known first of all through our online catalog.

Thank you again for donating these works to the Library of Congress.  Please thank the main editors (Krueredaktori) for me.  I wish you continued success.

Sincerely,

Grant G. Harris

Head, European Reading Room

Library of Congress

101 Independence Avenue, S.E.

Washington, D.C. 20540-4830

telephone   202-707-5859

fax   202-707-8482

email   grha@loc.gov

———————————————————-

 

Shikoni gjithashtu

Takim i rëndësishëm i Institutit dhe BFI-së në Drejtorinë e Vakëfit në Ankara

Një ekip i studiuesve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, i udhëhequr …

Lini një Përgjigje