Fjolla Zllatku

ITSHKSH PËRKUJTON SREBRENICËN NË 29-VJETORIN E GJENOCIDIT

Shkup, 10 korrik 2024 – Duke e marrë shkas miratimin e Rezolutës për Përkujtimin e Gjenocidit në Srebrenicë, që më 23 maj të këtij viti u votua nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, ITSHKSH e shënoi këtë përvjetor të 29-të me një mbledhje përkujtimore kushtuar viktimave të këtij gjenocidi …

Lexo më shumë »

SKENDER ASANI NDEROHET ME ÇMIMIN “MYFTI VEHBI DIBRA”

Shkup, 08. 07. 2024 – Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, Prof.dr. Skender Asani, dje është nderuar nga BFI me çmimin “Myfti Vehbi Dibra”, një mirënjohje kjo që i dedikohet kontributit të personaliteteve të fushave të ndryshme dhe ndikimit të tyre në shoqëri. Kryetari i BFI-së, …

Lexo më shumë »

MBËSHTETJA E AMBASADËS AUSTRIAKE PËR ITSHKSH-NË NUK DO TË MUNGOJË

Shkup, 04. 07. 2024 – Ambasadori  i Austrisë në Maqedoni, Shkëlqësia e tij z. Martin Pammer sot ka vizituar ITSHKSH. Ai u prit nga drejtori Prof dr. Skender Asani, nga i cili u informua për shumë aspekte të punës së këtij Instituti, duke veçuar me këtë rast pjesëmarrjen e studiuesve …

Lexo më shumë »

ITSHKSH VETËM JASHTË NDIKIMEVE POLITIKE E RUAN PASTËRTINË ETIKE TË TIJ

Shkup, 03 korrik 2024 – Metju Flanes, Këshilltar politik në Ambasadën Amerikaner në Shkup ka vizituar sot Institutin e Trahëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, me ç’rast  drejtori Prof. dr.. Skender Asani e informoi diplomatin amerikan me veprimtaritë që ka zhvilluar dhe do të zhvilloj në të ardhmen ky Institut …

Lexo më shumë »