Ambasadori i Izraelit Dan Orian, viziton ITShKSh-në / Израелскиот aмбасадор Дан Оријан во посета на ИДКНА

Ambasadori i Izraelit Dan Orian, viziton ITShKSh-në

Shkup, 19.7.2021 – Gati një vit pas fillimit të pandemisë, patëm mundësinë të takoheshim me ambasadorin izraelit Dan Orian dhe konsullin e nderit të shtetit të Izraelit z. Gradimir Shumkovskit.

Dje në ambientet e  ITShKSh-së, drejtori i Institutit z. Skender Asani dhe ekipi i tij patën mundësinë të diskutojnë mbi arritjet aktuale dhe planet e ardhshme të Departamentit për edukimin dhe studimin e Holokaustit. Asani theksoi se kjo vizitë ka një rëndësi të madhe për Institutin, përkundër faktit që Shkëlqesia e Tij Dan Orian nuk mund të vizitonte vendin tonë rregullisht për shkak të gjendjes së pandemisë përgjatë vitit të kaluar, megjithatë kemi realizuar projekte të rëndësishme dhe jashtëzakonisht të suksesshme me mbështetjen e tij të madhe, për të cilat në veçanti krenohemi.

Takimi diskutoi hapjen e Departamentit për edukimin dhe studimin e Holokaustit dhe të gjitha projekteve të tij të suksesshme në vitet e fundit, dhe shumica e bisedës iu kushtua thellimit të mbështetjes dhe partneritetit midis ITShKSh-së dhe universiteteve në Izrael.

Morëm mbështetje të parezervuar nga ambasadori Orian për intensifikimin e mendimit shkencor dhe partneritetin me disa nga universitetet më prestigjioze në Izrael, Universitetin Ban Ilan dhe Universitetin Haifa, si dhe u informuam se do të merren hapa nga ana e tij për t’i ngritur institucionet tona në një nivel edhe më të lartë.

Vizita e tij në Institutin tonë, për ne personalisht, si miq dhe partnerë, do të thotë shumë dhe kjo është arsyeja se pse drejtori Asani shprehu mirënjohjen e tij të thellë për gjithë mbështetjen e deritanishme, duke uruar suksese edhe më të mëdha në fushën e bashkëpunimit reciprok dhe partneritetit midis dy vendeve tona.

* * * * *

Израелскиот aмбасадор Дан Оријан во посета на ИДКНА

Скопје, 19.7.2021 – По речиси една година од почетокот на пандемијата, имавме прилика да оствариме средба со израелскиот амбасадор Дан Оријан и почесниот конзул на државата Израел г. Градимир Шумковски.

Вчера во просториите на ИДКНА, директорот на Институтот г. Скендер Асани и неговиот тим имаа можност да раговараат за досегашните достигнувања и идните планови на Одделот за едукација и проучување на холокаустот. Асани истакна дека оваа посета е од огромно значење за Институтот, и покрај тоа што неговата екселенција Дан Оријан не можеше редовно да ја посетува нашата земја поради пандемијата изминава година. Сепак, со неговата поддршка дојдовме до заедничка реализација на значајни и исклучително успешни проекти, на кои сме особено горди.

На средбата се разговараше за отворањето на Одделот за едукација и проучување на холокаустот и сите успешни проекти на Одделот во изминативе години, а голем дел од разговорот се посвети на продлабочувањето на поддршката и партнерството помеѓу ИДКНА и универзитетите во Израел.

Од страна на амбасадорот Оријан добивме безрезервна поддршка за интензивирање на научната мисла и партнерство со едни од најпрестижните универзитети во Израел, Универзитетот Бан Илан и Хаифа Универзитетот, при што ни беше предочено дека од негова страна ќе бидат преземени чекори за доближување на нашите институции на уште повисоко ниво.

Неговата посета на нашиот Институт, за нас лично како негови пријатели и партнери, значи многу и затоа директорот Асани му изрази неизмерна благодарност за сета досегашна поддршка, со желба за уште поголеми успеси на полето на заедничката соработка и партнерство меѓу нашите две земји.

Shikoni gjithashtu

ITSHKSH ORGANIZON KONFERENCËN SHKENCORE “ZEJTARIA DHE PUNIMET ARTIZANALE NË TREVAT SHQIPTARE”

 INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUP   organizon konferencën shkencore vjetore “Java …