ITSHKSH përkujton 80-vjetorin e dëbimit të hebrenjve për në kampin e përqendrimit në Treblinka të Polonisë

Sot kishim nderin që në emer te ITSHKSH te vendosim lule në një vendngjarje e cila para 80 viteve, pikërisht në ditën e sotme 11 mars 1943.

U deportuan 7144 hebre ne kampin Treblinka ne Poloni. Duke kujtuar golgoten e këtyre njerëzve dhe te atyre qe arritën të mbijetojnë, ndjehem krenar që patem në mesin tonë njerez të guximshem qe flijuan komoditetin e tyre per te shpëtuar fqinjët e tyre te rrezikuar hebre.

Nëse atehere ishte guxim te shpëtosh jetë njeriu, sot guximi behet i dyfisht per t’u bere bashke kundër te këqijave qe i kanosen civilizimit tonë.

Shikoni gjithashtu

ITSHKSH ORGANIZON KONFERENCËN SHKENCORE “ZEJTARIA DHE PUNIMET ARTIZANALE NË TREVAT SHQIPTARE”

 INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUP   organizon konferencën shkencore vjetore “Java …