Drejtor
 • Dr. Skender Asani

 • Drejtor

Drejtori

Bazuar në kompetencat ligjore, Këshilli i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (ITSHKSH), më 28.10.2014 zgjodhi Doc.Dr. Skender Asanin për drejtor të ITSHKSH-së, i cili prej datës 30.06.2014, ishte ushtrues i detyrës së drejtorit.
Zgjedhja e Doc.Dr. Skender Asanit është bërë njëzëri nga të gjithë anëtarët e Këshillit, përkatësisht me 6 votat e anëtarëve të brendshëm dhe 3 votat e anëtarëve të jashtëm të deleguar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë.
Poashtu, zgjedhja e drejtorit të ri është verifikuar edhe në mbledhje të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.
Skender Asani është doktor i shkencave historike, autor i disa librave shkencor historik, kryetar i Shoqatës së Historianëve Shqiptarë në Maqedoni, dhe në marrëdhënie të rregullt pune në ITSHKSH si punëtor shkencor që nga viti 2008.Këshilli i institutit

 • Doc.Dr. Zeqirija Ibrahimi (kryetar)
 • Prof.Dr. Naim Halimi (zëvendëskryetar)
 • Prof.Dr. Qemal Murati (anëtar)
 • Prof.Dr. Bukurije Mustafa (anëtare)
 • Doc.Dr. Sefer Tahiri (anëtar)
 • Doc.Dr. Sevdail Demiri (anëtar)

 • Prof.Dr. Avzi Mustafa (anëtar i jashtëm)
 • Prof.Dr. Mixhait Pollozhani (anëtar i jashtëm)
 • Prof.Dr. Ylber Sela (anëtar i jashtëm)
 • Ekspozita dhe libri dokum...

  Nju Jork, 9-16 maj – Në vigjilje të Ditës ndërkombëtare kundër fashizmit, sot në Nju Jork të SHBA-ve u hap ekspozita dhe u promovua libr

  Lexo më shumë
  Shpërndaje:

  Takimi i familjeve Meliqi...

  Pas shumë dekadave, në Shqipëri vjen anëtarja e gjallë e familjes hebreje Eni (Ester) Frances, e cila në pranverën e vitit 1943, kishte shpëtuar falë guximit të Veli Meliqit, i cili nga Shkupi e kishte nxjerrë andej kufirit familjen pesëanëtarëshe të kryefamiljarit Mois Frances. Ditë më parë në Pogradec takohen miqësisht Ramadan Meliqi (djali i Veli Meliqit), dhe Eni (Ester) Frances, e s

  Lexo më shumë
  Shpërndaje:

  Ftesë – ligjërat...

  Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) - Shkup, në bashkëpunim me Institutin Ballkanik për Fe dhe Kulturë (IBFK) - Shkup, organizon ligjëratën tematike nga ana

  Lexo më shumë
  Shpërndaje:

  UNT dhe ITSHKSH, nënshkr...

  Shkup, 4.4.2017 - Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqi

  Lexo më shumë
  Shpërndaje: