Në këtë institut janë të angazhuar afër 20 punëtorë, kryesisht doktorë dhe magjistra të shkencave filologjike dhe historike. Në kuadër të ITSHKSH-së, funksionojnë pesë sektorë:
 • Sektori i gjuhës shqipe
 • Sektori i letërsisë shqipe
 • Sektori i historisë së shqiptarëve në Maqedoni dhe i lëvizjeve demografike
 • Sektori i etnologjisë, historisë së artit dhe arkitekturës popullore
 • Sektori i lidhjeve të ndërsjella kulturore, historike dhe gjuhësore mes shqiptarëve dhe maqedonasve me popujt tjerë të rajonit
 • Ekspozita dhe libri dokum...

  Nju Jork, 9-16 maj – Në vigjilje të Ditës ndërkombëtare kundër fashizmit, sot në Nju Jork të SHBA-ve u hap ekspozita dhe u promovua libr

  Lexo më shumë
  Shpërndaje:

  Takimi i familjeve Meliqi...

  Pas shumë dekadave, në Shqipëri vjen anëtarja e gjallë e familjes hebreje Eni (Ester) Frances, e cila në pranverën e vitit 1943, kishte shpëtuar falë guximit të Veli Meliqit, i cili nga Shkupi e kishte nxjerrë andej kufirit familjen pesëanëtarëshe të kryefamiljarit Mois Frances. Ditë më parë në Pogradec takohen miqësisht Ramadan Meliqi (djali i Veli Meliqit), dhe Eni (Ester) Frances, e s

  Lexo më shumë
  Shpërndaje:

  Ftesë – ligjërat...

  Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) - Shkup, në bashkëpunim me Institutin Ballkanik për Fe dhe Kulturë (IBFK) - Shkup, organizon ligjëratën tematike nga ana

  Lexo më shumë
  Shpërndaje:

  UNT dhe ITSHKSH, nënshkr...

  Shkup, 4.4.2017 - Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqi

  Lexo më shumë
  Shpërndaje: