Lasgush Poradeci në 120 vjetorin e lindjes – konferencë në Korçë

Korçë, 25.10.2109 – Poeti lirik nga më rrallët në mbarë hapësirën shqiptare, Lasgush Poradeci, u përkujtua në 120 vjetorin e lindjes së tij, me një konferencë shkencore kombëtare në Universitetin ‘Fan.S.Noli’ të Korçës.

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ishte njëri nga bashkorganizatorët e kësaj konference, ku morën pjesë studiues nga Tirana, Prishtina e Shkupi, anëtarë të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Institutit Albanologjik të Prishtinës, Akademisë së Studimeve Albanologjike në Tiranë, pedagogë e studentë.

Nga ITSHKSH-Shkup, me kumtesa u paraqitën: Prof.dr.Qemal Murati (“Lasgush Poradeci në gjuhë”), dhe Emin Azemi (“Sensi kritik e publicistik i poetit Lasgush Poradeci”).

Rektori i Universitetit të Korçës, prof. dr. Ali Jashari, vlerësoi me certifikatë mirënjohjeje vajzën e poetit të madh pogradecar, Maria Gusho, për punën e saj në evidentimin dhe nxjerrjen në dritë të trashëgimisë letrare të Lasgushit.

Facebook Koment

Shikoni gjithashtu

KUAZAT HUMANE TË NËNË TEREZËS, UDHËRRËFYES PËR TË SOTMEN DHE TË ARDHMEN TONË

KUAZAT HUMANE TË NËNË TEREZËS, UDHËRRËFYES PËR TË SOTMEN DHE TË ARDHMEN TONË Sot në …