Datëlindja dhe vendi: 07.04.1972, Shkup
 • Skender Asani

 • Datëlindja dhe vendi: 07.04.1972, Shkup
Bashkëpunëtor i lartë shkencor
Doktor i shkencave historike

Arsimimi

 • Doktoratura: Instituti i Historise Nacionale – Shkup, tema e disertacionit: “Veprimtaria politike e Xhemietit (1919 – 1925)“
 • Magjistratura: Universiteti Shteteror i Tetovës, tema: “Kryengritja e përgjithshme shqiptare e vitit 1912, sipas burimeve bullgare”
 • Fakulteti: USHT, tema: ”Kryengritja e Dervish Carës (1844)”


 • Marrëdhënia e punës

  2014, Drejtor i ITSHKSH, Shkup;
  2008, ITSHKSH, Sektori i historisë;


  Botimet shkencore

  1. “Shqiptarët e Shkupit ndër shekuj”, Shkup, 2008 (publicistikë)
  2. “Bibliografi për Shkupin”, Shkup, 2008
  3. “Kryengritja e përgjithshme shqiptare e vitit 1912, sipas burimeve bullgare”, Shkup, 2010
  4. “100 – vjetori i lindjes së Nënë Terezës”, Shkup, 2010
  5. “100 – vjetori i gazetës Shkupi”, Shkup, 2011
  6. “Shkupi shqiptar” (dokument), Shkup, 2011
  7. “Hasan Prishtina”(dokument), Shkup, 2011
  8. “Shurmë nëpër kohë” (punime shkencore), Shkup, 2013
  9. “Rilindja Shqiptare (e autorit bullgar Diplomati)”, (përgatitur për botim nga S.Asani dhe M.Prishtina), Shkup, 2013
  10. “Vilajeti i Manastirit dhe LKSH në vitet 1911-1912‘ – dokumente bullgare, bashkëautorësi me Sevdail Demirin, Fondacioni Dauti, Shkup, 2015
  11. "Çaulevi dhe vepra e tij për Shqipërinë", Libraria e Çarshisë, Shkup, 2015.

  Aktivitetet shkencore

  Shumë punime nëpër revista shkencore dhe shtypin ditor, si dhe pjesëmarrje në shumë konferenca shkencore në Shkup, Tetovë, Prishtinë e Tiranë

  Aktivitetet tjera

  Kryetar i Shoqatës së Historianëve Shqiptarë në Maqedoni
  Ligjerues part-time në Universitetin Shtetëror të Tetovës

  Gjuhët e huaja: maqedonisht, serbo – kroatisht dhe bullgarisht
  E-mail: skendershkupi1@hotmail.com
  Telefon zyre: +389 (0) 232 15 381
  Telefon mob: 070 541 940