I pakategorizuar

U shënua 100-vjetori i Xhemijetit

17.12.2019 – Sot, në Shkup, me një sërë aktivitetesh, të organizuara nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe SHB “Logos-A”, u shënua 100-vjetori i themelimit të organizatës politike Xhemijeti, në të cilën për kryetar u zgjodh Nexhib Draga. Kështu, në orën 11.00 në hyrje të Kapan Hanit …

Lexo më shumë »

Promovohen librat e Vlado Popovskit, një qasje ndryshe historiografike

Shkup, 16.11.2019 – Sot në kuadër të manifestimit kulturor-shkencor “Ditët e Alfabetit”, në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, i mbështetur nga Ministria për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive,  u bë promovimi i librave të reja të autorit Vllado Popovski. Bëhet fjalë për botimet: “Lëvizja …

Lexo më shumë »

New Jersey, tribunë mbi trashëgiminë shqiptare në Maqedoni

New Jersey – Gjatë realizimit të projektit “Java Kulturore Shqiptare në Amerikë”, dje (13 shtator) Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, në bashkëpunim me Shoqatën e Femrave Shqiptaro-Amerikane “Marigona” në New Jersey e organizoi panelin “Trashëgimia kulturore shqiptare në Maqedoni”. Me këtë rast para një auditori …

Lexo më shumë »

Reportazh nga Amerika: Falënderimi!

Ne ishim shqiptarët e parë që u kthyem të falënderojmë. Dhe, amerikanët ishin mirënjohës për këtë. Madje, në shenjë falënderimi, pas kthimit – më 4 korrik (në Ditën e Deklaratës së Pavarësisë së SHBA-ve) – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve e emërtoi sallën e konferencave në Institut …

Lexo më shumë »