Headlines

Albumi me këngë nga viti 1903 “Zbulimi i Shqipërisë”, nga Vjena për ITSHKSH

Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup i ka arritur nga Vjena e Austrisë botimi më i ri “Zbulimi i Shqipërisë”, që përmban këngë popullore shqiptare, në të cilin është e përfshirë edhe një CD. Këngët datojnë që nga viti 1903 dhe janë pjesë e folklorit tonë, që ka …

Lexo më shumë »

Para gjimnazistëve të Tetovës, promovohet trashëgimia kulturore

Tetovë, 20.04.2015 – Sot në Gjimnazin e Tetovës, para gjimnazistëve u zhvillua punëtoria “Promovimi i trashëgimisë kulturore të shqiptarëve para të rinjve”. Udhëheqësi i projektit, Dr. Sefer Tahiri, theksoi rëndësinë e njohjes së rinisë tonë me pjesë shumë të rëndësishme të trashëgimisë tonë kulturore e shpirtërore, të cilat dita – …

Lexo më shumë »

Koordinim në Prishtinë rreth aktiviteteve për rivarrimin e Isa Boletinit

Prishtinë, 17.04.2015 – Në qershor të këtij do të bëhet rivarrimi i eshtrave mortore të heroit të kombit, Isa Boletini, dhe për këtë do të zhvillohen disa aktivitete përkujtimore dhe shkencore në qendrat kryesore shqiptare, si Prishtinë, Tiranë e Shkup. Për koordinimin e këtyre aktiviteteve është formuar një komision ndërshtetëror, …

Lexo më shumë »

Ambasadori austriak vizitoi ITSHKSH-në dhe promovoi librin për Karl Gegën

Shkup, 15.04.2015 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, sot kishte mysafir ambasadorin e Austrisë në Shkup, z.Tomas Mishel Bajer, me rastin e promovimit të librit për gjeniun e gjeodezisë evropiane e botërore,me origjinë shqiptare, Karl Gega. Me këtë rast, ambasadori Bajer dhe drejtori i Institutit, …

Lexo më shumë »