Headlines

Promovimi i projektit “EPOSI I KRESHNIKËVE”, më 4 prill 2016

Ftesë në promovimin e projektit “EPOSI I KRESHNIKËVE – monument i trashëgimisë kulturore të shqiptarëve në pesë vende të Ballkanit”     04 prill 2016 (e hënë), ora 13:00                                                            Salla e konferencave në Hotel “Bushi” Shkup   PROGRAMI:   Ora 13:00-13:15   -Fjalë përshëndetëse e drejtorit të Institutit të …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, bashkëpunim me Institutin për Hulumtime Ballkanike në Edirne

Në Edirne të Turqisë, në suaza të manifestimit “Ditët e Kulturës Maqedoni-Turqi”, u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi në mes të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH)-Shkup dhe Institutit për Hulumtime Ballkanike (IHB) në Universitetin Thrrakia të Edirnesë. Marrëveshja u nënshkrua nga drejtori i ITSHKSH, Dr.Skender Asani, dhe …

Lexo më shumë »

Kasumi: Edhe 1677 persona të pagjetur nga lufta e Kosovës

Shkup 18.03.2016 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Prof.dr.Haki Kasumi, historian dhe kryetar i Këshillit Koordinues të Asociacioneve të Familjarëve të Personave të Zhdukur në Kosovë gjatë luftës së fundit, mbajti një ligjëratës me temë “Të pagjeturit – një dhimbje e madhe për …

Lexo më shumë »

ITSHKSH: E dënojmë gjuhën dhe qasjen antisemite të disa qarqeve në Maqedoni

Pasi që këto ditë nëpër media dhe në qarqe të caktuara u plasuan hapur qasje antisemite, duke e mohuar holokaustin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore, por edhe u promovuan simbole fashiste, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve ngre zërin e arsyes dhe e dënon këtë gjuhë …

Lexo më shumë »