Headlines

Tribunë shkencore për “Festat e kalendarit popullor”

Shkup, 14.3.2017 – Sot me rastin e shënimeve të festës së vjetër pagane, Ditës së Verës, në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u organizua tribuna shkencore “Festat e kalendarit popullor”. Në hapje të tribunës, sekretari shkencor i ITSHKSH-së, Sefer Tahiri, theksoi rëndësinë e përkujtimit të …

Lexo më shumë »

Agjenda e konferencës “Festat e kalendarit popullor”

E MARTË 14 MARS 2017, ORA 11:00 Vendi: Salla e ITSHKSH-së Moderator: Prof.Dr. Sefer Tahiri   11:00- Hapja e tribunës shkencore-Prof.Dr. Sefer Tahiri, sekretar shkencor i ITSHKSH-së 11:00-11:05-Fjala përshëndetëse e drejtorit të ITSHKSH-së, Prof.Dr. Skender Asani 11.05-11:10- Fjala përshëndetëse e sekretarit shtetëror në Ministrinë e Kulturës, Behixhudin Shehapi   11:10-11:20- …

Lexo më shumë »

U promovua “Scupi-14”, me temë “Karnavali i Bozovcës”

Shkup/Tetovë, 12.3.2017 – Në Bozovcë të Malësisë së Tetovës, u promovua edicioni i 14-të i botimit të veçantë periodik “Scupi”, me temë “Karnavali i Bozovcës”. Bëhet fjalë për materialet e tribunës shkencore të mbajtur një vit më parë po ashtu në Bozofcë, nën organizimin e ITSHKSH-së, dhe me pjesëmarrjen e …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, prezanton botimet dhe aktivitetet shkencore të vitit të kaluar

Shkup, 21.2.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot promovoi veprimtarinë e vet shkencore dhe botuese gjatë vitit 2016. Drejtori i Institutit, dr.Skender Asani, tha se edhe gjatë vitit të fundit kemi vazhduar me përkushtim të madh në realizimin e programin vjetor, i cili parasheh …

Lexo më shumë »