Headlines

Ambasadori austriak vizitoi ITSHKSH-në dhe promovoi librin për Karl Gegën

Shkup, 15.04.2015 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, sot kishte mysafir ambasadorin e Austrisë në Shkup, z.Tomas Mishel Bajer, me rastin e promovimit të librit për gjeniun e gjeodezisë evropiane e botërore,me origjinë shqiptare, Karl Gega. Me këtë rast, ambasadori Bajer dhe drejtori i Institutit, …

Lexo më shumë »

“Flaka e Vëllazërimit”, abetare e dytë për shqiptarët

Shkup, 4 prill 2015 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH)- Shkup, në bashkëpunim me Shoqatën e Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) dhe Shoqatën e Historianëve Shqiptarë të Maqedonisë (SHHSHM), sot shënoi 70 vjetorin e botimit të numrit të parë të gazetës shqipe “Flaka e Vëllazërimit”. Me këtë …

Lexo më shumë »

ITSHKSH përmbushi planin e aktiviteteve dhe projekteve në vitin 2014

Dr. SEFER TAHIRI, sekretar shkencor i ITSHKSH-së Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup (ITSHKSH) në vitin 2014 ka dëshmuar se tashmë është institucion i konsoliduar dhe i etabluar në kuadër të sistemit shkencor dhe arsimor të Maqedonisë, ka dhënë prova të shumta se është një institucion i hapur …

Lexo më shumë »

ITSHKSH promovoi botimet e reja dhe punën shkencore

            Shkup, 24.03.2015 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, promovoi botimet e reja gjatë vitit të fundit kalendarik, sikurse edhe punën hulumtuese-shkencore. Bëhet fjalë për botimin e dy numrave të revistës “Studime albanologjike”, organizimin dhe botimin materialeve shkencore nga …

Lexo më shumë »