Headlines

U hap ekspozita “Shenjtorja nga Shkupi – korrespondenca”

Shkup, 26. 8. 2016 – Sot në Shkup, pikërisht në vendlindjen e saj, në mënyrë dinjitoze u shënua ditëlindja e shkupjanes shqiptare, Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza. Fillimisht, në vendin ku ka qenë shtëpia e saj, në sheshin e Shkupit, u vunë kurora lulesh të freskëta nga disa delegacione, si …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, marrëveshje bashkëpunimi me Kolegjin AAB-Prishtinë

  Prishtinë, 21.7.2016 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, sot në Prishtinë nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Kolegjin universitar AAB. Marrëveshja që u nënshkrua nga drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani dhe prorektori i Kolegjit AAB, Shemsedin Vehapi, ka për qëllim bashkëpunimin e dy institucioneve në promovimin …

Lexo më shumë »

Dekani i FSHI-së, Faredin Ebibi, vizitë në ITSHKSH

Shkup, 15.7.2016 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e vizitoi dekani i Fakultetit të Shkencave Islame në Shkup, Dr. Faredin Ebibi me bashkëpunëtorë, i cili zhvilloi bisedë me drejtorin e Institutit, Dr.Skender Asani. Ky i fundit e njoftoi dekanin Ebibi për zhvillimet e fundit …

Lexo më shumë »

Akademik Luan Starova, dhuroi qindra libra për ITSHKSH-në

Shkup, 14.7.2016 – Shkrimtari i njohur, akademik Luan Starova, sot vizitoi Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me ç’rast bibliotekës së Institutit i dhuroi qindra botime nga biblioteka e tij e pasur personale. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se ky është një gjest i jashtëzakonshëm …

Lexo më shumë »