Headlines

Kasumi: Edhe 1677 persona të pagjetur nga lufta e Kosovës

Shkup 18.03.2016 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Prof.dr.Haki Kasumi, historian dhe kryetar i Këshillit Koordinues të Asociacioneve të Familjarëve të Personave të Zhdukur në Kosovë gjatë luftës së fundit, mbajti një ligjëratës me temë “Të pagjeturit – një dhimbje e madhe për …

Lexo më shumë »

ITSHKSH: E dënojmë gjuhën dhe qasjen antisemite të disa qarqeve në Maqedoni

Pasi që këto ditë nëpër media dhe në qarqe të caktuara u plasuan hapur qasje antisemite, duke e mohuar holokaustin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore, por edhe u promovuan simbole fashiste, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve ngre zërin e arsyes dhe e dënon këtë gjuhë …

Lexo më shumë »

Letër ngushëllimi për ndarjen nga jeta të prof.Mahmud Hysa

Letër ngushëllimi Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, shprehë ngushëllimet më të sinqeta me rastin e ndarjes nga jeta të profesorit të njohur të letërsisë dhe bashkëpunëtorit të Institutit tonë, Prof.dr.Mahmud Hysa (1934-2016). Veprimtaria e gjerë shkencore e prof.Hysës, përfshinë tekste të shumta dhe mbi 20 …

Lexo më shumë »

Tribunë shkencore për Karnavalet e Bozovcës dhe Ditën e Verës

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, të dielën dhe të hënën zhvilloi dy aktivitete që lidheshin me traditat e lashta të popullit tonë, përkatësisht manifestime rreth ndryshimit të stinëve të motit. Më 13 mars 2016, në fshatin Bozovcë të Malësisë së Sharrit – Tetovës, u mbajt …

Lexo më shumë »