Headlines

Ekspozita dhe libri dokumentar “Rrugëtimi”, promovohen në Nju Jork

Nju Jork, 9-16 maj – Në vigjilje të Ditës ndërkombëtare kundër fashizmit, sot në Nju Jork të SHBA-ve u hap ekspozita dhe u promovua libri dokumentar trigjuhësor “Rrugëtimi – Патешествие – Journey”, i autorëve Skender Asani dhe Albert Rama. Drejori i ITSHKSH-së, dr.Skender Asani, tha se nëpërmjet kësaj ekspozite dhe këtij …

Lexo më shumë »

Takimi i familjeve Meliqi-Frances, dëshmi guximi në kohë të vështira

Pas shumë dekadave, në Shqipëri vjen anëtarja e gjallë e familjes hebreje Eni (Ester) Frances, e cila në pranverën e vitit 1943, kishte shpëtuar falë guximit të Veli Meliqit, i cili nga Shkupi e kishte nxjerrë andej kufirit familjen pesëanëtarëshe të kryefamiljarit Mois Frances. Ditë më parë në Pogradec takohen …

Lexo më shumë »

Ftesë – ligjëratë e profesorit amerikan, Oz Ginis

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) – Shkup, në bashkëpunim me Institutin Ballkanik për Fe dhe Kulturë (IBFK) – Shkup, organizon ligjëratën tematike nga ana e profesorit të njohur amerikan, autorin e mëse 30 librave nga sfera e shkencave shoqërore, Oz Ginis (www.osguinness.com). Tema e ligjëratës do …

Lexo më shumë »

UNT dhe ITSHKSH, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Shkup, 4.4.2017 – Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve në Shkup, sot nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi, e cila mëton të sigurojë cilësi të re në zhvillimin e shkencës dhe arsimit të lartë shqip në Shkup dhe Republikën e Maqedonisë. Rektori i Universitetit “Nënë …

Lexo më shumë »