Headlines

Historiani Skender Asani, nderohet me mirënjohje të veçantë

Instituti Evropian i Menaxhimit, Drejtësisë dhe Diplomacisë me seli në Shkup, i ndau mirënjohje të veçantë historianit të njohur Dr. Skender Asani. Kjo mirënjohje i ndahet me motivimin: Doktori më i mirë i shkencave historike në Republikën e Maqedonisë gjatë vitit 2015. Dr. Skender Asani është autor i më shumë …

Lexo më shumë »

Promovohet veprimtaria botuese e ITSHKSH-së (FOTO)

Shkup, 2.3.2016 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot prezantoi veprimtarinë e vetë botuese gjatë vitit që lam pas. Bëhet fjalë për gjithsej 13 botime, në mesin e të cilave bëjnë pjesë botime autoriale, revista dhe botime të përbashkëta me institutet simotra. Skender Asani, drejtor …

Lexo më shumë »

Promovimi i veprimtarisë botuese, më 2.3.2016

Lexo më shumë »

Kronika shkencore e ITSHKSH gjatë vitit 2015

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup (ITSHKSH), duke qenë tashmë një institucion i etabluar që përpiqet me të gjitha energjitë e veta krijuese dhe potencialet hulumtuese të kontribuojë në zhvillimin dhe avancimin e shkencës ndër shqiptarët e Maqedonisë dhe jo vetëm, në vitin 2015 ka dhënë kontribut të çmuar në shumë segmente. …

Lexo më shumë »