Headlines

Programi i konferencës 75-vjetori i hapjes së shkollave shqipe

   Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup  në bashkëpunim me Institutin Albanologjik – Prishtinë, dhe Qendrën e Studimeve Albanologjike – Tiranë:  organizojnë  Konferencë shkencore: “75-vjetori i hapjes së shkollave shqipe në Kosovë dhe në Maqedoninë Perëndimore”  Më 20 nëntor 2016 (e diel), ora 10:00 Salla e …

Lexo më shumë »

Pullë postare për 75 vjetorin e shkollave të para shqipe

Shkup, 18.11.2016 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore i Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup dhe Posta e Maqedonisë, sot promovuan pullën e re postare me rastin e 75 vjetorit të hapjes së shkollave të para shqipe në Maqedoninë perëndimore dhe në Kosovë. Drejtori i ITSHKSH-së, prof.dr.Skender Asani, theksoi rëndësinë e madhe …

Lexo më shumë »

Gjatë nëntorit, një sërë aktivitetesh kulturore dhe shkencore

Me rastin e shënimeve të Festës së Alfabetit, 75 vjetorit të shkollave të para shqipe dhe përvjetorit të nëntë të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup, do të organizohen një sërë aktivitetesh kulturore dhe shkencore. Kështu, më 18 nëntor 2016, ITSHKSH dhe Posta e Maqedonisë …

Lexo më shumë »

Përvjetori i 78-të i “Natës së Kristaltë”, përkujtohet në Shkup

  Shkup, 9.11.2016 – Sot Qendra Memoriale e Holokaustit të Hebrenjve nga Maqedonia, në bashkëorganizim me Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve dhe Institutin e Historisë Nacionale, përkujtoi 78 vjetorin e “Natës së Kristaltë”, e njohur si “Dita ndërkombëtare kundër fashizmit dhe anti-semitizmit”. Organizimin e përshëndeti zëvendëskryeministri për …

Lexo më shumë »