Headlines

Tetovë, konferencë shkencore kushtuar Shën Gjergjit    

Tetovë, 7.5.2018 – Sot në amfiteatrin e shkollës së mesme komunale “7 Marsi” në Tetovë, i zhvilloi punimet konferenca shkencore me temë “Festat e kalendarit popullor – Dita e Shën Gjergjit”, organizuar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, në bashkëpunim me Komunën e Tetovës. Fjalë …

Lexo më shumë »

Agjenda e konferencës kushtuar Ditës së Shën Gjergjit

  AGJENDA E KONFERENCËS SHKENCORE “FESTAT E KALENDARIT POPULLOR – DITA E SHËN GJERGJIT” organizuar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup në bashkëpunim me komunën e Tetovës E HËNË, 7 MAJ 2018, ORA 11:00 Vendi: Amfiteatri i Gjimnazit “7 marsi” në Tetovë (në afërsi të stadiumit të …

Lexo më shumë »

Konferencë kushtuar Komitetit “MBROJTJA KOMBËTARE E KOSOVËS”

Bordi drejtues: Akademik Beqir Meta, prof. asoc. dr. Ledia Dushku, prof. asoc. dr. Sabit Syla, prof. dr. Skënder Asani Muzeu Historik Kombëtar – Salla: “Kostandin Shpataraku” 9-9.20 Fjala e hapjes: Akademik Marenglen Verli (Rektor i Akademisë së Studimeve Albanologjike) Fjalë përshëndetëse: Prof. asoc. dr. Sabit Syla (drejtor i Institutit të Historisë, …

Lexo më shumë »

Aziri: Instituti, partner serioz në zhvillimin e kulturës shqiptare

Shkup, 28.3.2018 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, e vizitoi sekretari shtetëror i Ministrisë së Kulturës, Valmir Aziri, i cili realizoi takim me drejtorin e Institutit, Skender Asani, dhe bartësit e projekteve të miratuara nga Ministria e Kulturës për vitin 2018. Me këtë rast, …

Lexo më shumë »