Headlines

Lasgush Poradeci në 120 vjetorin e lindjes – konferencë në Korçë

Korçë, 25.10.2109 – Poeti lirik nga më rrallët në mbarë hapësirën shqiptare, Lasgush Poradeci, u përkujtua në 120 vjetorin e lindjes së tij, me një konferencë shkencore kombëtare në Universitetin ‘Fan.S.Noli’ të Korçës. Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ishte njëri nga bashkorganizatorët e kësaj konference, …

Lexo më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi për forcimin e kujdesit për gjuhën e unifikuar shqipe

Shkup, 24.10.2019 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup e vizitoi një delegacion i Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës që e Flasin së Paku 20% e Qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, i udhëhequr nga drejtori Ylber Sela. Me qëllim të ngritjes së bashkëpunimit …

Lexo më shumë »

Ministri Ademi promovoi investimet dhe risitë më të fundit në ITSHKSH

Shkup, 18.10.2019 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup e vizitoi ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi, i cili bashkë me drejtorin e Institutit, Skender Asani, i promovoi arritjet më të fundit të këtij institucioni shkencor. Ministri Ademi theksoi se veçmas gjatë këtyre dy …

Lexo më shumë »

Çmimi Nobël për Handke është cinizmi më i madh kundrejt historisë më të re shqiptare

Reagim i ITSHKSH–Shkup Shkup, 11.10.2019 – Këto ditë, kur u bë publik lajmi se fitues i sivjetëm i çmimit Nobël për letërsi është austriaku Peter Handke, një njeri i njohur si mbështetës i politikave fashiste të Sllobodan Millosheviqit kundrejt shqiptarëve, ky është njëherazi edhe lajmi më i keq për degradimin …

Lexo më shumë »