Headlines

Më 22 tetor fillon edicioni i parë i Seminarit Ndërkombëtar të Ballkanologjisë

Ju ftojmë të merrni pjesë në hapjen solemne të edicionit të parë të  Seminarit Ndërkombëtar të Ballkanologjisë, në kuadër të të cilit i zhvillon punimet konferenca shkencore: “Ballkanologjia sot dhe komunikime ndërballkanike”. Më 22 tetor 2018 (e hënë), ora 10:00 Hotel BUSHI – Shkup             …

Lexo më shumë »

Asani: Gjergj Kastrioti Skenderbeu, një kolos epokal

Prishtinë, 16.10.2018, –Drejtori i ITSHKSH-së, dr.Skender Asani mori pjesë në hapjen e konferencës shkencore ndërkombëtare “Gjergj Kastrioti-Skënderbeu në 550-vjetorin e vdekjes” në Prishtinë, organizuar nga Instituti i Historisë së Kosovës, në bashkëpunim me Qendrën e Studimeve Albanologjike të Shqipërisë dhe Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë. …

Lexo më shumë »

Ekspozitë interesante kushtuar diasporës: “Unë jam SHQIPTAR”

Shkup, 15 tetor 2018, – Qendra multimediale ”Stacioni i vogël” në Shkup ishte e vogël për të pranuar numrin e madh të adhuruesve të fotografisë dhe artit nga Maqedonia, Shqipëria, Kosova dhe diaspora, për të parë ekspozitën “Unë jam SHQIPTAR”, nën organizimin e Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë, Galerisë Kombëtare të …

Lexo më shumë »

Dr. Asani prezanton librat në panairin e Frankfurtit

Në Panairin e Librit të mbajtur me 13-14 shator 2018, në Frankfurt të Gjermanisë, Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë prezantoi librat e drejtorit të Institutit të Trashigimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve në Maqedoni, studiuesit të historisë, prof. dr. Skender Asani.

Lexo më shumë »