Headlines

Promovohet “Shkupi për Vitin e Skënderbeut (1468-2018)”

Shkup, 2 mars 2018 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u shënua 574 vjetori i Besëlidhjes së Lezhës dhe u promovua libri “Shkupi për Vitin e Skënderbeut (1468-2018)”, me materiale nga Akademia solemne mbajtur më 17 janar 2017 në Kuvendin e Republikës së …

Lexo më shumë »

Në Shkup e Shkodër, u promovua libri i të mbijetuarës së Holokaustit

Shkup 26.1.2018 / Shkodër 27.1.2018 – Të premten në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane në bashkëpunim me Institutin për Trashëgimi Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup dhe Asociacioni qytetar “Acta Non Verba”- Shkup u shënua Dita ndërkombëtare për përkujtimin e tragjedisë të Holokaustit që ndodhi gjatë Luftës së …

Lexo më shumë »

Simpozium për lëvizjen prijatare për liri dhe pavarësi

Shkup, 25.1.2018 – Sot në Shkup i zhvilloi punimet simpoziumi shkencor me temë: “Lëvizja Popullore e Kosovës në vitet 1982-1984 dhe heronjtë Rexhep Mala, Nuhi Berisha, Bajram Bahtiri e Zija Shemsiu”. Simpoziumi u organizua nga Shoqëria „Lëvizja“, në bashkëpunim me Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Shoqatën e …

Lexo më shumë »

ITSHKSH prezantoi punën 10-vjeçare

Shkup, 28.12.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot promovoi veprimtarinë botuese dhe hulumtuese shkencore për vitin 2017, dhe shënoi 10 vjetorin e themelimit. Drejtori i ITSHKSH-së, dr. Skender Asani, tha se në ecurinë e profilizimit të vetë, Instituti është sfiduar nga rrethanat e kohës …

Lexo më shumë »