Headlines

Shkupi përkujton 12 gushtin e 1912-s, fryma hasaniste aktuale edhe sot!

Shkup, 12 gusht 2018 – Sot me një sërë aktivitetesh, nën organizimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u shënua 106 vjetori i çlirimit të Shkupit nga kryengritësit shqiptarë. Në fillim nga delegacione të shumta institucionale nga Kosova e Maqedonia, u bënë nderime te shtatoret …

Lexo më shumë »

ITSHKSH përkujtoi 55–vjetorin e ndihmës amerikane për Shkupin

Shkup, 26.7.2018 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në vazhdën e angazhimeve për shpalosjen e të vërtetave historike shkencore, me rastin e përkujtimit të tërmetit të vitit 1963, sot hapi ekspozitën dokumentare me temë: “55 – vjetori i ndihmës amerikane për Shkupin”. Në fillim, organizatori …

Lexo më shumë »

Ftesë: Ekspozita “55 – vjetori i ndihmës amerikane për Shkupin”

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ka nderin t’Ju ftojë në hapjen e ekspozitës dokumentare:  “55 – vjetori i ndihmës amerikane për Shkupin”, që do të mbahet me rastin e përkujtimit të tërmetit të Shkupit të vitit 1963.  Dita: 26.07.2018 (e enjte), ora 12:00; Vendi: Qendra multimediale – Malla stanica (Stacioni i …

Lexo më shumë »

Recension: Shkupi i dikurshëm, Vjena kulturore e shqiptarëve

Shkruan: Emin AZEMI Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, i udhëhequr nga dr. Skender Asani, po bëhet një zë i fuqishëm i afirmimit të vlerave dhe valorizimit të kritereve historike-shkencore për të kaluarën e lavdishme të këtyre trevave, që për shumë arsye kishin qenë të mbuluar me …

Lexo më shumë »