Headlines

Drejtori i AQSH-së, Ardit Bido, vizitoi Institutin

Shkup, 23.11.2018 – Sot Institutin e vizitoi drejtori i Arkivit të Shtetit Shqiptar, dr. Ardit Bido, me bashkëpunëtorë, i cili bashkë me numrin e fundit të revistës “Arkivat shqiptare”, ITSHKSH-së ia dhuroi edhe materialet e ekspozitës arkivore “Një Komb, një ABC”, e cila u hap ditë më parë në Shkup, …

Lexo më shumë »

Drejtori Asani falënderon SHBA-të

Gjatë një publikimi në Twiter, drejtori i ITShKSh-së, Skender Asani, ka falënderuar popullin dhe administratën amerikane për mbështetjen e vazhdueshme ndaj Institutit, zhvillimin e demokracisë dhe të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni.

Lexo më shumë »

Sesioni shkencor kushtuar 110-vjetorit të Kongresit të Manastirit

Manastir, 22 nëntor, 2018 – Sot, në Hotel “Epinal” të Manastirit, i zhvilloi punimet sesioni shkencor kushtuar 110-vjetorit të Kongresit të Manastirit organizuar nga ITSHKSH dhe institutet e akademitë shkencore nga Tirana dhe Shkupi. Seancën e drejtoi kryesia e punës e përbërë nga studiuesit Xhevat Lloshi, Sabile Keçmezi-Basha, dhe Sevdail …

Lexo më shumë »

Kongresi i Manastirit, ngjarje e shenjtë për popullin shqiptar

Më lejoni së pari t’ju falënderoj që sot jeni në Institutin tonë. Nuk do të jem i sinqertë nëse nuk e pranoj se miqtë e vërtetë të Institutit janë ata që më 21 dhe 22 nëntor janë tek ne. Sepse, sa herë që vjen kjo datë, përveç që e shënojmë …

Lexo më shumë »