Headlines

U promovuan botime nga toponomastika dhe gjeo-shkenca

Shkup, 12 dhjetor 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, u bë promovimi i dy librave për mikrotoponiminë e rajonit të Shkupit nga autori Xhemaludin Idrizi, si dhe i botimeve të fundit profesionale të “Geo-SEE Institute”. Me këtë rast, në fillim fjalë përshëndetëse …

Lexo më shumë »

Vizitë në Izrael, thellohet bashkëpunimi shkencor

Jerusalem, 8/9 dhjetor 2019 – Një delegacion i ITSHKSH-së i kryesuar nga drejtori dr. Skender Asani, po qëndron këtyre ditëve në Izrael, për të thelluar bashkëpunimin në disa sfera me interes për të ardhmen e Institutit dhe për avancimin e përgjithshëm të njohurive mbi miqësinë tradicionale shqiptaro-hebraike, raporton ‘Koha’. Karakterin zyrtar …

Lexo më shumë »

Firmoset Marrëveshja kolektive në ITSHKSH

Sot, në 28 nëntor, në këtë ditë të madhe për historinë kombëtare të shqiptarëve, drejtori i Institutit të-Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup, Skender Asani dhe Sefer Tahiri, kryetar i Sindikatës së Institutit të Mëvetësishëm Shkencor Publik- ITSHKSH vunë firmat e tyre  në Marrëveshjen kolektive mes Sindikatës, drejtorisë së ITSHKSH-së …

Lexo më shumë »

Alfabeti dhe Uilsoni, modele orientuese për Institutin dhe shqiptarët

Shkup, 22.11.2019 – Sot u kurorëzua suksesshëm manifestimi disaditor kulturor dhe shkencor “Ditët e Alfabetit të gjuhës shqipe”, kushtuar 111-vjetrorit të Kongresit të Manastirit, dhe 12-të vjetorit të themelimit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup. Me këtë rast, u bë hapja e ekspozitës së përhershme …

Lexo më shumë »