Headlines

Nju Jork, Skënderbeu dhe Qiriazët në fokusin e botimeve të reja

Aktivitetet e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni, vazhduan me promovimin e librave të botuara në bashkëpunim me Institutin për Studime Shqiptare dhe Protestante në Shqipëri dhe Vëllazërinë Ungjillore të Shqiptarëve në Amerikën e Veriut. Kështu, në Kishën Protestante Rumune “Maranatha”, në kuadër të cilës funksionin …

Lexo më shumë »

E vërteta e shqiptarëve katolikë të Shkupit, prezantohet në Nju Jork

E hënë, 2 korrik 2018, Nju Jork – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni, nisi aktivitetin “Java kulturore shqiptare në SHBA”, me promovimin e librit “Familjet katolike shqiptare në Shkup” të autorëve Skender Asani, Albert Ramaj dhe Natasha Didenko. Aktviteti u zhvillua në Qendrën Kulturore të …

Lexo më shumë »

Ftesë

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, ka nderin t’ju ftojë në promovimin e librit historik-argumentues të autorit dr. Gëzim Ostreni: “LIBËR I BARDHË – Gjenocidi dhe spastrimi etnik i shqiptarëve nga Mbretëria Serbe, Mbretëria e Jugosllavisë të SKS-së, Mbretëria Jugosllave, nga RFS e Jugosllavisë dhe nga …

Lexo më shumë »

Gjuha shqipe në Maqedoni meriton më shumë hapësirë

Shkup, 18.6.2018 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u mbajt një panel shkencor në temën “Gjuha shqipe në Maqedoni – histori dhe perspektiva”, që kishte për shqyrtim përdorimin publik të gjuhës shqipe në Maqedoni, politikat gjuhësore, si dhe drejtpërdorimin e saj. Në fillim …

Lexo më shumë »