Headlines

Recension: Shkupi i dikurshëm, Vjena kulturore e shqiptarëve

Shkruan: Emin AZEMI Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, i udhëhequr nga dr. Skender Asani, po bëhet një zë i fuqishëm i afirmimit të vlerave dhe valorizimit të kritereve historike-shkencore për të kaluarën e lavdishme të këtyre trevave, që për shumë arsye kishin qenë të mbuluar me …

Lexo më shumë »

Reportazh: Në kërkim të dimensionit TJETËR në SHBA

Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI – Sa do të qëndroni në Amerikë?, – më pyeti polici kufitar – Dhjetë ditë., – iu përgjigja. – Cili është qëllimi i ardhjes suaj?, – vazhdoi ai. – Të promovojmë libra shqipe., – ia ktheva unë. – Kalofshi mirë!, – më tha derisa e vulosi hyrjen …

Lexo më shumë »

Te “Vatra”, u përmbyllën aktivitetet e “Javës kulturore shqiptare në SHBA”

Nju Jork, 8 korrik 2018 – Me prezantimin në  selinë e Federatës Panshqiptare të Amerikës “Vatra”, në Bronks të Nju Jorkut, dje u përmbyllën aktivitetet e “Javës kulturore shqiptare në SHBA”, të organizuara nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë. Të pranishmëve në fillim iu drejtuan …

Lexo më shumë »

Asani: “Po e rilidhim historinë e fragmentuar shqiptare”

Mbrëmë (e martë), para një numri të madh të mërgimtarëve shqiptarë, në Komunitetin Mysliman Shqiptar, gjegjësisht Qendrën Islame Shqiptare Amerikane në Nju Xhersi, u promovuan katër vepra të rëndësishme nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup (ITSHKSH). Bëhet fjalë për dy veprat e drejtorit të Institutit, …

Lexo më shumë »