Headlines

Drejtori Asani, takoi në Prizren ministrin Gashi

Prizren, 30.08.2019 – Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Skender Asani, i shoqëruar nga zëvendësdrejtori i Agjencisë për Rini dhe Sport në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Izmit Nura, sot në selinë e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës në …

Lexo më shumë »

ITSHKSH promovoi “SHTATË SHPALIME PËR NËNË TEREZE” të Anton Nikë Berishës

Prof. Anton Nikë Berisha me këtë vepër tejet voluminoze është dëshmuar jo vetëm si njohës i reflektimeve shpirtërore që prodhon një figurë kaq sublime siç është Shën Nënë Tereza, por ai me studimet dhe veprat e tij ka vendosur një standard mjaft të lart në eksplikimin shumëdimensional të kësaj figure …

Lexo më shumë »

Akademi shkencore në 100-vjetorin e vdekjes së Kolë Bojaxhiut

Shkup, 1 gusht 2019 – Në 100-vjetorin e vdekjes së veprimtarit Kolë Bojaxhiu, i ati i humanistes së madhe shqiptare Nënë Tereza, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe IN Shtëpia Përkujtimore e Nënë Terezës – Shkup, sot organizuan Akademi shkencore. Ky eveniment u zhvillua në …

Lexo më shumë »

U siguruan mbi 10 000 dokumente nga Arkivi Historik Diplomatik i Italisë

Romë, 12_22 korrik 2019 – Ekipi i hulumtuesëve i përbërë nga drejtori i ITSHKSH, Dr. Skender Asani dhe Mr. Isamet Bakiu, Asistent Hulumtues qëndruan në Romë nga 12 deri 22 korrik i 2019 ku zhvilluan një hulumtim të fondeve në Arkivin Historik Diplomatik të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe …

Lexo më shumë »