Headlines

Prezantohet elaborati për Qendrën Përkujtimore “Bllacë 1999”

Shkup, 27.05.2019 – Instituti i Trashëgimisë̈ Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur nga Trojet e Veta – Prishtinë, si nismëtarë dhe ideatorë të projektit për Qendrës Përkujtimore “Bllacë 1999”, sot e bënë prezantimin e idesë themelore, që tashmë është shndërruar në një …

Lexo më shumë »

U mbrojt magjistratura e parë në ITSHKSH-Shkup

Shkup, 21.05.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup, u bë mbrojtja e parë publike e një teme magjistrature. Bëhet fjalë për punimin e magjistraturës së kandidatit Lulzim Kashtanjeva, me titull “Mbrojtja e të drejtave të njeriut sipas konventave ndërkombëtare”. Komisioni në përbërje prof. dr. …

Lexo më shumë »

Jeremy Jones e vizitoi Institutin

Shkup, 20.05.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve ishte në vizitë Jeremy Jones – drejtor i Çështjeve Ndërkombëtare dhe Komunitare të Australisë, i cili njëherazi është edhe drejtor i Këshillit Izraelito-Australian për Çështjet Hebraike. Ai u prit nga drejtori i Institutit, Dr. Skender Asani, Sekretari …

Lexo më shumë »

Qasje në dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit Shqiptar

Tiranë, 17.5.2019 – Sot në Tiranë u nënshkrua marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup dhe Autoritetit për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit nga Tirana. Kjo marrëveshje parasheh që studiuesit e Institutit të mund të realizojnë hulumtime shkencore për dosjet e ish …

Lexo më shumë »