Headlines

20-vjetori i intervenimit të NATO-s në Kosovë

Shkup, 24.03.2019 – Sot nën organizimin  e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, u shënua 20-vjetori i intervenimit të NATO-s kundër caqeve serbe në Kosovë. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se gjatë intervenimit të Aleancës Veriatlantike–NATO, kundër …

Lexo më shumë »

Sesion shkencor kushtuar albanologut prof. Remzi Nesimi

Shkup, 21 mars 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve u organizua sesioni shkencor me rastin e njëvjetorit të vdekjes së prof. Remzi Nesimit. Pas falës hyrëse të drejtueses së departamentit të Gjuhës shqipe në Institut, Dr. Hidajete Azizi, që theksoi se ky sesion vjen …

Lexo më shumë »

Fjala e drejtorit Asani, në sesionin shkencor kushtuar prof. Remzi Nesimit

Shkup, 21 mars 2019 – Sot në ITSHKSH, zhvilloi punimet sesioni shkencor me temë “Kontributi i prof. Remzi Nesimi për gjuhën shqipe dhe gjuhësinë shqiptare “, ku morën pjesë studiues, familjarë, miq dhe shokë nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia. Sesioni shkencor e hapi drejtori i ITSHKSH dr. Skender Asani. Në …

Lexo më shumë »

Ambasadori hungarez përgëzoi hapjen e Departamentit për Holokaustin

Shkup, 21 mars 2019 – Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani dhe hulumntuesja shkencore Nora Maliqi, sot u pritën nga ambasadori i Hungarisë në Shkup, Laszlo Dux. Ambasadori përgëzoi përfaqësuesit e Institutit për hapjen e Departmentit për edukimin dhe studimin e Holokaustin brenda Institutit, dhe shprehu dëshirën për të thelluar bashkëpunimin …

Lexo më shumë »