Headlines

ASANI DHE SUMA FIRMOSËN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Hani i Elezit, 8 prill 2019 – Në kuadër të shtrirjes së aktiviteteve hulumtuese-shkencore dhe kulturore jo vetëm në Maqedoni, por edhe në rajon, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, firmosi  marrëveshje bashkëpunimi me Komunën e Hanit të Elezit. Marrëveshja u nënshkrua në Komunën e Hanit …

Lexo më shumë »

Ftesë publike, më 10 prill 2019, ora 14, të gjithë në Bllacë!

Të nderuar, Pas iniciativës dhe propozimit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Shoqatës për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur nga Trojet e Veta – Prishtinë, Qeveria e Republikë së Kosovës ka marrë vendim që ta themelojë Qendrën Përkujtimore të Gjenocidit “Bllacë ‘99”. Meqë kjo …

Lexo më shumë »

Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës (Thirrje për pjesëmarrje)

  “ARKIVAT DHE TË DREJTAT E NJERIUT” Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës organizuar me bashkëpunimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (Maqedonia Veriore) Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave – Tiranë (Shqipëri), dhe Agjencisë Shtetërore të Arkivave – Prishtinë (Kosovë)   FTESË PËR PJESËMARRJE: Datat: 14-15 qershor …

Lexo më shumë »

Tribunë në ITSHKSH, 20-vjetori i eksodit të shqiptarëve nga Kosova

Shkup, 5 prill 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u shënua 20-vjetori i eksodit të shqiptarëve nga Kosova, kur në pranverën ‘99-tës, afër gjysmë milioni shqiptarë të Kosovës u deportuan dhunshëm drejt Bllacës, dhe po aq edhe nëpër shtigjet tjera kufitare. Qindra-mijëra …

Lexo më shumë »