Headlines

Promovohet libri i Emin Azemit: “Bllaca, dhimbja e lirisë”

Shkup, 12 prill 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve–Shkup, u promovua libri i autorit Emin Azemi me titull “Bllaca, dhimbja e lirisë”, në kujtim të 20-vjetorit të eksodit kosovar. Drejtori i Institutit, Skender Asani, tha se ky libër vjen në kohën e duhur, për …

Lexo më shumë »

ITSHKSH – Shkup, u bë me shtëpi të veten!

Shkup, 11 prill 2019 – Sot ministri i Arsimit dhe Shkencës i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Arbër Ademi, drejtorit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, Skender Asani, ia dorëzoi vendimin për pronësinë e objektit të Institutit. Lajmin e dha vetë ministri Ademi, i cili …

Lexo më shumë »

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-së, Skender Asani, në Bllacë

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-së, Dr. Skender Asani, në manifestimin në Bllacë: Kur sot jam i nderuar t’ju drejtohem me këtë fjalë të shkurtër, nuk mund ta fsheh jo vetëm kënaqësinë dhe privilegjin, por e kam vështirë t’i fsheh edhe emocionet, sepse më në fund, një ëndërr që kaq vite …

Lexo më shumë »

U inaugurua Qendra Përkujtimore “Bllacë ‘99”

Bllacë, 10 prill 2019 – Në prani të shumë zyrtarëve më të lartë politikë të Republikës së Kosovës dhe të Republikës së Maqedonisë, sot në zonën ndërkufitare në Bllacë, në pjesën kosovare, u inaugurua Qendra Përkujtimore e Eksodit “Bllacë ‘99”. Me këtë rast u vu gurthemeli i Qendrës dhe u …

Lexo më shumë »