Headlines

Instituti nderohet me Çmimin “GRAND PRIX”

Shkup, 26.04.2019 – Mbrëmë në spektaklin e organizuar nga Televizioni kombëtar Tv21 në Shkup, i titulluar “Shkupi për shkupjanët”, u nderua me Çmimin “GRAND PRIX” edhe Instituti i Trashëgimisë  Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup.   Çmimi u pranua nga drejtori i Institutit, dr. Skender Asani, i cili duke falënderuar për …

Lexo më shumë »

Agjenda e konferencës ~ DASMAT NË TREVAT SHQIPTARE ~

  AGJENDA E KONFERENCËS SHKENCORE ~ DASMAT NË TREVAT SHQIPTARE ~ Më 3 maj 2019 (e premte), ora 9:30 Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup Koordinator: Sefer TAHIRI -Hapja e konferencës shkencore -Fjalë përshëndetëse e drejtorit të ITSHKSH-së, Skender ASANI   Kumtesat e studiuesve:   Izaim MURTEZANI, …

Lexo më shumë »

Bashkësitë fetare janë kujdestarët e paqes dhe dashurisë në shoqëri

KUMTESË: Ndërhyrja e djeshme ndaj autonomisë së Bashkësisë Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut për Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup është lajm jo i mirë për gjendjen e të drejtave religjioze të qytetarëve dhe organizatave religjioze në Maqedoni. Duke qenë edhe vet cak …

Lexo më shumë »

Reportazh: Në Kalabri, aty ku ende rron Shpirti i Arbrit!

Kolektivi i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup, i drejtuar nga Skender Asani, mori një udhëtim të tillë, me qëllim të njohjes nga afër me kulturën dhe traditën arbëreshe, si një nga gurët më të çmuar të kalasë sonë kombëtare… …Në ndarje, përqafimi vëllazëror tradhton sytë …

Lexo më shumë »