Headlines

Reagim: Të mbrohen gjurmët e Nënës Terezë

Pas ndryshimeve të bëra në sheshin e Shkupit “Maqedonia”, me ç’rast janë mbuluar gjurmët e shtëpisë së Nënës Terezë, ndërsa me parkun e vendosur para pllakës përkujtimore praktikisht është mbyllur rruga që të vendosen lule edhe te pllaka, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, përkatësisht Departamenti për Mbrojtjen …

Lexo më shumë »

Konferencë shkencore për veshjet tradicionale në trevat shqiptare  

Shkup, 4 maj 2020 – Në pajtueshmëri me masat dhe rekomandimet e vendosura nga institucionet kompetente shtetërore lidhur me pandeminë e shkaktuar nga Kovid-19, sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e realizoi konferencën shkencore “Veshjet tradicionale në trevat shqiptare”. Koordinatori i konferencës, Sefer Tahiri, thekoi …

Lexo më shumë »

AGJENDA E KONFERENCËS SHKENCORE – “VESHJET TRADICIONALE NË TREVAT SHQIPTARE”

AGJENDA E KONFERENCËS SHKENCORE~ “VESHJET TRADICIONALE NË TREVAT SHQIPTARE”  Më 4 maj 2020 (e hënë), ora 11:00 Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup Koordinator: Sefer TAHIRI -Hapja e konferencës shkencore -Fjalë përshëndetëse e drejtorit të ITSHKSH-së, Skender ASANI   Kumtesat e studiuesve:   Rini USEINI, ITSHKSH – …

Lexo më shumë »

Urim me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit

Shkup, 23.04.20120 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, të gjithë besimtarëve islam ua uron fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit! Të vetëdijshëm se ky muaj është më i veçantë se të tjerët, lutjet më të sinqerta ia drejtojmë Perëndisë që të na e shtojë …

Lexo më shumë »