Headlines

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-së, Skender Asani, në Bllacë

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-së, Dr. Skender Asani, në manifestimin në Bllacë: Kur sot jam i nderuar t’ju drejtohem me këtë fjalë të shkurtër, nuk mund ta fsheh jo vetëm kënaqësinë dhe privilegjin, por e kam vështirë t’i fsheh edhe emocionet, sepse më në fund, një ëndërr që kaq vite …

Lexo më shumë »

U inaugurua Qendra Përkujtimore “Bllacë ‘99”

Bllacë, 10 prill 2019 – Në prani të shumë zyrtarëve më të lartë politikë të Republikës së Kosovës dhe të Republikës së Maqedonisë, sot në zonën ndërkufitare në Bllacë, në pjesën kosovare, u inaugurua Qendra Përkujtimore e Eksodit “Bllacë ‘99”. Me këtë rast u vu gurthemeli i Qendrës dhe u …

Lexo më shumë »

ASANI DHE SUMA FIRMOSËN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Hani i Elezit, 8 prill 2019 – Në kuadër të shtrirjes së aktiviteteve hulumtuese-shkencore dhe kulturore jo vetëm në Maqedoni, por edhe në rajon, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, firmosi  marrëveshje bashkëpunimi me Komunën e Hanit të Elezit. Marrëveshja u nënshkrua në Komunën e Hanit …

Lexo më shumë »

Ftesë publike, më 10 prill 2019, ora 14, të gjithë në Bllacë!

Të nderuar, Pas iniciativës dhe propozimit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Shoqatës për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur nga Trojet e Veta – Prishtinë, Qeveria e Republikë së Kosovës ka marrë vendim që ta themelojë Qendrën Përkujtimore të Gjenocidit “Bllacë ‘99”. Meqë kjo …

Lexo më shumë »