Headlines

Njoftim: Më 15 qershor në Shkup, Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës

Arkivat dhe të drejtat e njeriut Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës organizuar me bashkëpunimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (Maqedoni e Veriut) Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave – Tiranë (Shqipëri) Agjencisë Shtetërore të Arkivave – Prishtinë (Kosovë) 14 – 15 qershor 2019 Shkup, Maqedoni …

Lexo më shumë »

Konferenca “Kosova – rruga drejt lirisë”, 20-vjetori i çlirimit

Prishtinë, 11 qershor 2019 – Sot në Prishtinë i filloi punimet Konferencën shkencore ndërkombëtare “Kosova – rruga drejt lirisë”, nën organizimin e Institutit të Historisë së Prishtinës, Akademisë së Studimeve Albanologjike të Tiranës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Konferenca mbahet me rastin e 20 …

Lexo më shumë »

Urim me rastin e festës së Bajramit të Madh

Duke u gjendur në prag të festës së madhe të Bajramit të Madh, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve gjen rastin që të gjithë besimtarëve myslimanë t’ua urojë këtë festë madhështore dhe t’u dëshiroj që festa të jetë një çast i lumturisë familjare në tryezën e Bajramit, si …

Lexo më shumë »

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN “LASGUSH PORADECI NË 120-VJETORIN E LINDJES”

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” KORÇË në bashkëpunim me: AKADEMINË E SHKENCAVE TË SHQIPËRISË INSTITUTIN ALBANOLOGJIK TË PRISHTINËS INSTITUTIN E GJUHËSISË DHE LETËRSISË, AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE, TIRANË INSTITUTIN E TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUP ORGANIZOJNË KONFERENCËN SHKENCORE KOMBËTARE “ LASGUSH PORADECI NË 120-VJETORIN E LINDJES” 25 tetor …

Lexo më shumë »