Headlines

Çmimi Nobël për Handke është cinizmi më i madh kundrejt historisë më të re shqiptare

Reagim i ITSHKSH–Shkup Shkup, 11.10.2019 – Këto ditë, kur u bë publik lajmi se fitues i sivjetëm i çmimit Nobël për letërsi është austriaku Peter Handke, një njeri i njohur si mbështetës i politikave fashiste të Sllobodan Millosheviqit kundrejt shqiptarëve, ky është njëherazi edhe lajmi më i keq për degradimin …

Lexo më shumë »

Preshevarët mirëpresin botimin e ITSHKSH-së për shqiptarësinë e Luginës

Preshevë, 5.10.2019 – Në sallën e mbushur përplot me dashamirë të librit dhe kulturës shqiptare, në Bibliotekën komunale të Preshevës, sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e promovoi librin “Shqiptarësia e Luginës së Preshevës ndër shekuj”, të autorit dr.Ilir Zylfiu. Me këtë rast, drejtori i …

Lexo më shumë »

ITSHKSH ndër katër institucionet që nënshkruajnë marrëveshje në Zvicër

Sot në Lucern të Zvicrës është nënshkruar memorandum bashkë-punimi ndërmjet Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, të përfaqësuar nga drejtori, dr.Skender Asani, Arkivit Shtetëror të Kantonit të Lucernit – të përfaqësuar nga drejtori, dr.Jürg Schmutz, Shtëpisë Përkujtimore të Nënës Terezë – Shkup, të përfaqësuar nga drejtori, …

Lexo më shumë »

Akreditohet programi i magjistraturës: Kulturologjia

Shkup, 17.09.2019 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup ka marrë pëlqimin nga Këshilli i Akreditimit dhe Evoluimit të Arsimit Sipëror në Republikën e Maqedonisë së Veriut, për akreditimin e programit studimor të magjistraturës: Kulturologjia. Këtë e ka bërë të ditur drejtori i Institutit, Skender Asani, …

Lexo më shumë »