Headlines

Në Manastir, akademi shkencore për 111-vjetorin e Alfabetit Shqip

Manastir, 20.11.2019 – Me një akademi shkencore, sot në Manastir vazhduan “Ditët e Alfabetit të Gjuhës Shqipe”. Drejtori i ITSHKSH-Shkup, Skender Asani, tha se identiteti shqiptar, si askund më shumë, bashkohet në alfabetin e gjuhës shqipes, dhe s’do mend që ky tharm i identitetit tonë u prodhua pikërisht këto ditë …

Lexo më shumë »

Xhevat Lloshi solli veprën monumentale kushtuar Gjergj Qiriazit

Shkup, 19.11.2019 – Manifestimi kulturor – shkencor “Ditët e Alfabetit të gjuhës shqipe”, nën organizimin e ITSHKSH-Shkup, dhe me mbështetjen e Ministrisë për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, sot e vazhdoi aktivitetin e pestë me radhë, për nderë të festës së shkronjave. Familja e shquar rilindëse e Qiriazëve të …

Lexo më shumë »

Promovohet veprimtaria shkencore e albanologut Remzi Nesimi

Shkup, 18.11.2019 – Manifestimi kulturor – shkencor “Ditët e Alfabetit të gjuhës shqipe”, nën organizimin e ITSHKSH-Shkup, dhe me mbështetjen e Ministrisë për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, vazhdoi me aktivitetet e njëpasnjëshme, për nderë të festës së shkronjave shqipe. Programi i sotëm iu dedikua një figure të shquar …

Lexo më shumë »

Reagim kundër vandalizimit të historisë shqiptare

R e a g i m Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, reagon ashpër dhe e dënon vandalizimin e trenit përkujtimor në projektin e nisur Qendra Përkujtimore “Bllacë 1999”. Duke konsideruar se kjo qendër është metafora e vuajtjeve njëshekullore të shqiptarëve nga pushteti serb, që kulminuan …

Lexo më shumë »