Headlines

Deklatratë për dënimin e gjuhës së urrejtjes

Pas emërimit të ministres së Punës e Politikës Sociale, Rashella Mizrahi, që vjen nga komuniteti hebraik në Maqedoninë e Veriut, përveç reagimeve politike, për fat të keq pati edhe reagime që shprehin gjuhën e urrejtjes dhe antisemitizmit. Prandaj, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, si institucion …

Lexo më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi me Kolegjin “Iliria” të Prishtinës

Prishtinë, 26.12.2019 – Sot Instituti i Trashëgimisë Kulturore e Shpirtërore të Shqiptarëve – Shkup, firmosi marrëveshje bashkëpunimi me Kolegjin “Iliria”, si institucion i arsimit të lartë në Kosovë. Memorandumi u nënshkrua nga drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani dhe presidenti i Kolegjit “Iliria”, Mixhait Reçi, ndërsa në aktin e nënshkrimit morën …

Lexo më shumë »

U shënua 100-vjetori i Xhemijetit

17.12.2019 – Sot, në Shkup, me një sërë aktivitetesh, të organizuara nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe SHB “Logos-A”, u shënua 100-vjetori i themelimit të organizatës politike Xhemijeti, në të cilën për kryetar u zgjodh Nexhib Draga. Kështu, në orën 11.00 në hyrje të Kapan Hanit …

Lexo më shumë »

Promovohet libri i Ramiz Abdylit, kushtuar Hasan Jakup Ferrit

Prishtinë – 13.12.219, Në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” të Kosovës, të premten u promovua libri i historianit Ramiz Abdyli: “Hasan Jakup Ferri – një jetë për atdhe”, botim i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Rreth rëndësisë së librit folën recensentët Fehari Ramadani e Fitim Rifati. …

Lexo më shumë »