Headlines

ITSHKSH dhe ASHAK drejt një bashkëpunimi konkret

Prishtinë, 15 tetor – Sot në Prishtinë është realizuar një takim pune në mes të kryetarit të Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, Akademik Mehmet Krajës dhe Dr. Skender Asanit, drejtor i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Bashkëpunimi shkencor i të dy institucioneve, u …

Lexo më shumë »

U mbajt webinari “Si të mësojmë dhe të ligjërojmë rreth Holokaustit” / Се одржа вебинарот „Како да учиме и предаваме за Холокаустот“

Nga data 6-8 tetor të këtij viti, në kuadër të projektit ndërkombëtar “Strategjia për Holokaustin në R. e Maqedonisë së Veriut”, nga programi kombëtar i Ministrisë së Kulturës u mbajt webinari tre-ditor me titull “Si të mësojmë dhe të ligjërojmë rreth Holokaustit”, ku morën pjesë 20 mësues dhe profesorë nga …

Lexo më shumë »

ITSHKSH promotore e ideve cilivilizuese në Ballkan / ИДКНА промотор на цивилизациските идеи на Балканот / ISCHA promoter of civilizing ideas in the Balkans

TAKIM ON LINE NË MES TË AMBASADORIT IZRAELIT DAN ORYAN DHE DR. SKENDER ASANIT Shkup, 6 tetor -Drejtori i Institutittë Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve zhvilloi një bisedë on line, si zëvendësim i takimit të planifikuar, me Ambasadorin e Izraelit në Maqedoninë e Veriut, dhe Drejtor i MPJ të …

Lexo më shumë »

Ambasadori bullgar Angelov, vizitë në ITSHKSH / Бугарскиот амбасадор, Ангелов го посети ИДКНА

Dr. Asani: Observimi shkencor mbi të kaluarën, si udhërrëfim për të ardhmen Shkup, 29 shtator 2020  – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, e vizitoi ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut, shkëlqesia e tij, Angel Angelov. Takimi ishte në vazhdën e aktiviteteve …

Lexo më shumë »