Botime

Në 2017-tën, rreth 30 botime të Institutit me logon e 10-vjetorit

Shkup, korrik 2017 – Me dy vëllimet e reja të edicionit “Scupi”, filloi botimi i një cikli prej rreth 30 botimeve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me logon e 10-vjetorit. Bëhet fjalë për libra shkencorë të fushës së historisë, gjuhësisë, letërsisë, etnologjisë, revista e …

Lexo më shumë »

Strugë, promovohet “Scupi-15”, kushtuar Ditës së Verës

Më 26 mars 2017, në Teatrin Poshka në Strugë, u bë promovimi i edicionit të veçantë të ITSHKSH-së “Scupi – 15”, me temë “Dita e Verës në Strugë”. Promotorë ishte etnologu prof.dr.Izaim Murtezani, i cili theksoi rëndësinë e këtij botimi dhe kësaj feste të lashtë pagane ndër shqiptarët. Para të …

Lexo më shumë »

Ftesë për promovimin e dy veprave me dokumente për Shkupin

Ftesë për promovimin e dy veprave me dokumente për Shkupin

Lexo më shumë »

Promovohet veprimtaria botuese e ITSHKSH-së (FOTO)

Shkup, 2.3.2016 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot prezantoi veprimtarinë e vetë botuese gjatë vitit që lam pas. Bëhet fjalë për gjithsej 13 botime, në mesin e të cilave bëjnë pjesë botime autoriale, revista dhe botime të përbashkëta me institutet simotra. Skender Asani, drejtor …

Lexo më shumë »