Aktuale

Agjenda e tribunës shkencore

Agjenda e tribunës shkencore “LETËRSIA SHQIPE DHE SHKOLLA” Vendi: Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup Data: 12.12.2013 (e enjte) Koha e nisjes: ora 10.00 Kohëzgjatja e prezantimit të punimeve shkencore: deri në 15 minuta  Hapja e tribunës shkencore: Dr. Shefqet Zekolli, drejtor i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe …

Lexo më shumë »

Muzeu i Alfabetit, mirënjohje ITSHKSH-së

Me rastin e festave të nëntorit, përkatësisht 22 nëntorit (Ditës së Alfabetit Shqip) dhe 28 Nëntorit (Ditës së Flamurit Shqiptar), sot drejtuesit e institucionit nacional “Muzeu i Alfabetit të Gjuhës Shqipe” – Manastir, i ndanë Mirënjohje të veçantë Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) –Shkup, për bashkëpunim …

Lexo më shumë »

Urime 105 vjetori i Kongresit të Manastirit

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore i Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup, të gjithë shqiptarëve kudo që gjenden ua uron Ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe, 22 Nëntorin, e cila është edhe festë shtetërore për shqiptarët e Maqedonisë. Pikërisht me këtë datë të rëndësishme, përkon edhe përvjetori i gjashtë i …

Lexo më shumë »

ITSHKSH me tre botime të reja shkencore

Shkup, 28.10.2013 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore i Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup (ITSHKSH), këto ditë nxori nga shtypi tre botime të reja, të cilat e plotësojnë mozaikun e literaturës shkencore, sidomos në sferën e gjuhësisë dhe letërsisë shqipe. Bëhet fjalë për numrin e 7-të të revistës “Studime …

Lexo më shumë »