Aktuale

Diplomati amerikan Xhejms Pardju, vizitoi ITSHKSH-në

Shkup, 26.02.2014 – Gjatë qëndrimit të tij në Shkup, ish-ambasadori amerikan në Maqedoni, Xhemjs Pardju, realizoi një vizitë në ambientet e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore e Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup. Pardju, i cili ishte është edhe njëri nga ndërmjetësuesit kryesor ndërkombëtarë për arritjen e Marëveshjes së Ohrit të vitit …

Lexo më shumë »

Takim me Krasniqin, në prag të përvjetorit të pavarësisë së Kosovës

Prishtinë/Shkup, 12.02.2014 – Sot drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Shefqet Zekolli, i shoqëruar nga bashkëpunëtori shkencor i këtij instituti, Skender Asani, njëheri kryetar i Shoqatës së Historianëve Shqiptarë të Maqedonisë, u pritën në Kuvendin e Kosovës në Prishtinë, nga kryeparlamentrari Jakup Krasniqi. Vizita …

Lexo më shumë »

Vizitë studimore në SHBA

Programi “Ballafaqimi me të kaluarën – historia dhe politika” Tre punëtorë shkencor të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup (ITSHKSH), drejtori Shefqet Zekolli, Skender Asani dhe Ardian Limani, ishin pjesë e grupit prej dhjetë anëtarësh nga Maqedonia, që qëndruan në SHBA, në kuadër të programit ndërkombëtar për vizitorë …

Lexo më shumë »

Tribuna shkencore “Letërsia shqipe dhe shkolla”

Shkup, 12.12.2013 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, organizoi tribunën shkencore me temë: “Letërsia shqipe dhe shkolla”, ku referuan njohës të mirë të këtij lëmi nga ITSHKSH, USHT, UEJL, Universiteti i Shkupit, etj. Tribunën e shpalli të hapur drejtori i ITSHKSH-së, Dr. Shefqet Zekolli, …

Lexo më shumë »