Aktuale

U nënshkrua Memorandumi i bashkëpunimit mes ITSHKSH-së dhe IHN-së

Shkup, 05.03.2013 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë, sot nënshkroi Memorandumin e bashkëpunimit me Institutit e Historisë Nacionale të Maqedonisë (IHN). Memorandumi u nënshkrua nga drejtuesit e këtyre dy institucioneve, përkatësisht Dr.Shefqet Zekolli dhe Dr.Dragi Georgiev, në prani të ambasadorit amerikan në Maqedoni, Pol Uolers …

Lexo më shumë »

Ftesë 2

F T E S Ë Ju ftojmë të merrni pjesë në aktin e nënshkrimit të Memorandumit të bashkëpunimit mes Institutit të Historisë Nacionale të Maqedonisë dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë. Memorandumi do të nënshkruhet nga drejtuesit e këtyre dy institucioneve, përkatësisht Dr.Dragi Georgiev dhe …

Lexo më shumë »

Agron Salihi, asistent në ITSHKSH, mbronë tezën e magjistraturës në USHT

Tetovë/Shkup – Më 15 shkurt 2013, në Fakultetin e Shkencave Matematiko-Natyrore pranë Universitetit Shtetërorë të Tetovës, Agron Salihi mbrojti me sukses tezën e magjistraturës me temë: “Lëvizjet demografike në Rajonin e Pollogut (1953-2002)”.  Salihi është asistent i ri hulumtues në Institutin për Trashëgimi Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, në sektorin …

Lexo më shumë »

ITSHKSH prezantoi punën pesëvjeçare

Shkup, 14.02.2013 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore i Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup (ITSHKSH), duke rrumbullakuar punën pesëvjeçare, sot organizoi një solemnitet ku u prezantua puna e tij e deritanishme dhe u nderuan me mirënjohje dhe falënderime disa personalitete dhe institucione të cilat kontribuuan në afirmimin e Institutit …

Lexo më shumë »