Aktuale

Nxënësit njihen me vlerat e trashëgimisë kulturore

Shkup, 17.04.2013 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë, në vigjilje të 18 Prillit – Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Vlerave Arkeologjike, sot realizoi projektin “Vlerat e trashëgimisë kulturore të shqiptarëve dhe identiteti kombëtar”. Për të përcjellur deri tek gjeneratat e reja domethënien e këtyre vlerave …

Lexo më shumë »

ITSHKSH-në e vizitoi ambasadori bullgar Petkov

Shkup – Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup e vizitoi ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Maqedoni, Ivan Petkov, i cili i solli institutit vepra shkencore dhe artistike në gjuhën bullgare. Në takimin me drejtorin dr. Shefqet Zekolli, ambasadori Tetkov shprehu interesim për veprimtarinë e Institutit …

Lexo më shumë »

U nënshkrua Memorandumi i bashkëpunimit mes ITSHKSH-së dhe IHN-së

Shkup, 05.03.2013 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë, sot nënshkroi Memorandumin e bashkëpunimit me Institutit e Historisë Nacionale të Maqedonisë (IHN). Memorandumi u nënshkrua nga drejtuesit e këtyre dy institucioneve, përkatësisht Dr.Shefqet Zekolli dhe Dr.Dragi Georgiev, në prani të ambasadorit amerikan në Maqedoni, Pol Uolers …

Lexo më shumë »

Ftesë 2

F T E S Ë Ju ftojmë të merrni pjesë në aktin e nënshkrimit të Memorandumit të bashkëpunimit mes Institutit të Historisë Nacionale të Maqedonisë dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë. Memorandumi do të nënshkruhet nga drejtuesit e këtyre dy institucioneve, përkatësisht Dr.Dragi Georgiev dhe …

Lexo më shumë »