Aktuale

Konferencë ndërkombëtare për historiografinë te sllavët e jugut dhe shqiptarët

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në kuadër të bashkëpunimit ndërkombëtar që ka me institutin gjerman “Georg Eckert” dhe Institutin e Historisë Nacionale të Shkupit, organizojnë konferencën shkencore “Historiografia dhe mësimdhënia e historisë në rajonet gjuhësore të sllavishtes jugore dhe shqipes”. Konferenca është e para e …

Lexo më shumë »

Besnik Emini u doktorua në shkencat historike

Radhëve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ditë më parë iu shtua edhe një doktor shkence. Konkretisht, më 12.05.2015, kandidati Besnik Emini, në Fakultetin Filozofik të Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup, me sukses e mbrojti tezën e doktoraturës: “Lëvizja shqiptare 1878-1900”, dhe mori …

Lexo më shumë »

Albumi me këngë nga viti 1903 “Zbulimi i Shqipërisë”, nga Vjena për ITSHKSH

Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup i ka arritur nga Vjena e Austrisë botimi më i ri “Zbulimi i Shqipërisë”, që përmban këngë popullore shqiptare, në të cilin është e përfshirë edhe një CD. Këngët datojnë që nga viti 1903 dhe janë pjesë e folklorit tonë, që ka …

Lexo më shumë »

Para gjimnazistëve të Tetovës, promovohet trashëgimia kulturore

Tetovë, 20.04.2015 – Sot në Gjimnazin e Tetovës, para gjimnazistëve u zhvillua punëtoria “Promovimi i trashëgimisë kulturore të shqiptarëve para të rinjve”. Udhëheqësi i projektit, Dr. Sefer Tahiri, theksoi rëndësinë e njohjes së rinisë tonë me pjesë shumë të rëndësishme të trashëgimisë tonë kulturore e shpirtërore, të cilat dita – …

Lexo më shumë »