Aktuale

Do të promovohen dy librat e Dom Viktor Sopit – për Fishtën dhe Gjeçovin

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (ITSHKSH), Ju fton të merrni pjesë në promovimin e dy veprave shkencore të Dom Viktor Sopi: 1. “Fishta, dëshmi e identitetit shqiptar”, dhe 2. “Gjeçovi – tradita dhe qytetërimi shqiptar”. Promotorë: Emin Kabashi, Sarë Gjergji,  Zeqirija Ibrahimi dhe Fadil Curri. …

Lexo më shumë »

Tre institutet shqiptare, bashkë për Isa Boletinin

Të premten, me 5 qershor 2015, në Prishtinë i zhvilloi punimet Konferenca shkencore me temë: “Isa Boletini në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”. Bashkëorganizatorë të kësaj konference, ishin tre institutet shqiptare në trekëndëshin Prishtinë-Tiranë-Shkup: Instituti i Historisë i Prishtinës, Instituti i Historisë i Tiranës dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të …

Lexo më shumë »

Tekstet e historisë, pa paragjykime dhe ideologjizime

Shkup, O3.06.2015 – Sot në Shkup i filloi punimet konferenca shkencore ndërkombëtare “Historiografia dhe mësimdhënia e historisë në rajonet gjuhësore të sllavishtes jugore dhe shqipes”, nën orgnizimin e institutin gjerman “Georg Eckert”, Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup dhe Institutit të Historisë Nacionale të Shkupit. Konferenca …

Lexo më shumë »

Tre institutet shqiptare, konferencë për Isa Boletinin

Nën patronatin e Kuvendit dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës, në Prishtinë do të organizohet Konferenca shkencore: “Isa Boletini në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”. Bashkëorganizatorë të kësaj konference, janë tre institutet shqiptare në trekëndëshin Prishtinë-Tiranë-Shkup: Instituti i Historisë i Prishtinës, Instituti i Historisë i Tiranës dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e …

Lexo më shumë »