Aktuale

Telegram urimi drejtuar USHT-së, në 20 vjetorin e themelimit

DREJTUAR: Universitetit Shtetëror të Tetovës, Rektorit Prof.Dr. Vullnet Ahmeti TELEGRAM URIMI   I nderuari rektor dhe të nderuar kolegë nga Universiteti Shtetëror i Tetovës. Më paraqet kënaqësi të veçantë që në këtë 20 vjetor të punës së suksesshme të Universitetit Shtetëror të Tetovës, t’ju përcjell urimet më të sinqerta në …

Lexo më shumë »

Në Muzeun e Holokaustit, u hap ekspozita “Nderi i njeriut”

Me ndërmjetësimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, sot në Muzeun e Holokaustit në Shkup, u hap ekspozita “Nderi i njeriut”, ku u prezantuan dokumente dhe fotografi për sakrificën e popullit hebre gjatë Luftës së Dytë Botërore Shkup, 15.12.2014 – Qendra Përkujtimore e Holokaustit të …

Lexo më shumë »

Ftesë për ekspozitën me dëshmi “Nderi i njeriut”

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, ishte ndërmjetësues në arritjen e marrëveshjes në mes të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Qendrës Memoriale të Holokaustit të Hebrenjve në Maqedoni, e cila marrëveshje do të nënshkruhet më 15 dhjetor në Shkup. Me këtë rast, do …

Lexo më shumë »

Shënohet 35 vjetori i Nobelit të Nënë Terezës

Shkup, 10.12.2014 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, përkrahur nga Qendra Informative Kulturore dhe Komuna e Çairit, sot shënoi 35 vjetorin e ndarjes së Çmimit Nobel të Paqes, për shkupjanen shqiptare Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza.     Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se …

Lexo më shumë »